top of page

Donderdag 8 februari 2024 Nijkerk

 

14:30 - 15:00

Ontvangst en aanmelding

15:00 - 15:20

Opening NWEM dagvoorzitter Marita Schlepers

15:20 - 16:20

Traumachirurg - Drs. Benn Beuker
Fasciitis necroticans in de meest brede zin van het woord.
Op basis van etiologie met begeleidende case reports en de laatste ontwikkelingen over de behandeling

 

16:20 - 17:20

Ex-IWGDF en D-Foot international - Dr. Kristien van Acker

Psychosociale factoren in de wondzorg voor diabetesvoeten verwijzen naar de invloed van emotionele, sociale en mentale aspecten op het genezingsproces van wonden bij mensen met diabetes aan de voeten. Dit omvat psychologische stress, sociale ondersteuning, coping-mechanismen en de algemene mentale gezondheid, die allemaal van invloed kunnen zijn op het succes van de wondbehandeling en het voorkomen van complicaties

17:20 - 18:20

Pauze + diner

18:20 - 19:20

Hoogleraar oncologisch reconstructieve chirurgie - Prof. Dr. M (Marc) Mureau

Reconstructie van complexe oncologische wonden.

Zijn grootste drijfveer om reconstructies te doen bij patiënten met een kwaadaardige aandoening, zoals borstkanker, kanker in het hoofd-halsgebied of huidkanker, is dat dit echt het verschil kan maken voor de kwaliteit van leven van patiënten. De nadelige gevolgen van een kankerbehandeling kunnen met een reconstructie doorgaans worden verminderd.

19:20 - 20:20

Patholoog - Dr. F.R.W. (Frank) van de Goot

Tunnelvisie vanuit het oogpunt van de patholoog. Vakdocent dr. F.R.W. (Frank) van de Goot heeft als (klinisch en forensisch) patholoog met een ruime ervaring op een veelheid van gebieden zoals obductie pathologie, klinische pathologie, neuro- en onco-pathologie, een grote reputatie opgebouwd in zowel binnen- als buitenland. Dr. Van de Goot heeft geparticipeerd in diverse geruchtmakende zaken met betrekking tot onderzoek naar doodsoorzaak en vermissingen.

20:20 

Afsluiting NWEM dagvoorzitter Marita Schlepers

Programma 2024

bottom of page